Kyselina mliečna
Lactic Acid, Baktérie z mliečneho kvasenia
Kyselina mliečna, tiež nazývaná kyselina 2-hydroxypropiónová, je zložkou prírodného zvlhčujúceho systému a ochranného kyslého plášťa pokožky. Priemyselne sa získava buď z druhov Lactobacillus na báze cukru alebo synteticky.
V kozmetike kyselina mliečna reguluje keratinizáciu a má veľmi ľahký pílingový účinok. Horná vrstva pokožky sa stáva tenšia a pružnejšia, čo je obzvlášť žiaduce pri ošetrovaní porúch kože, akné, psoriázy a na ošetrenie poranení. Kyselina mliečna má tiež hydratačný účinok a reguluje pH a tak inhibuje rast cudzích mikroorganizmov.
zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012
Produkty s obsahom alergénu: Kyselina mliečna
-
Weleda Bio výživový doplnok s bakteriálnymi kultúrami, 40 kapsúl
- s 12 rôznymi kmeňmi baktérií
- obsahuje inulín z koreňa čakanky
- 10 miliárd CFU na dennú dávku